Møbler og innredning – Skandinavias største utvalg online | Homeroom
Handlekurv
Förvaringsdrottningens

10 beste oppbevaringstips

Ønsker du et hjem med gode oppbevaringsmuligheter, og som ikke føles overfylt? Med gjennomtenkte løsninger og gode rutiner kan du få det til! Her er noen tips på veien.

Förvaringsdrottningen
Paulina Draganja har siden 2011 drevet Förvaringsdrottningen, Sveriges største blogg innen emnet orden og system.
Les Paulinas blogg
1. Sorter ut Ja, du leste riktig. Det er det ultimate oppbevaringstipset. Jo bedre du har sortert ut det du ikke liker og bruker, desto bedre forutsetninger får du for de tingene du liker og bruker. Du finner dem også raskere.
2. Hver ting på sin plass Organiser tingene slik at det blir logisk for deg. Organiser dem etter kategori (bukser sammen med andre bukser), eller når du bruker dem (sommerklær om sommeren). Noen ting kan være mer vriene å plassere enn andre. Ta da utgangspunkt i hvilken sammenheng du bruker dem mest.
3. Bygg i høyden og bruk dybden Tenk på å utnytte høyden – både generelt og i skapene. Over dørkarmen kan man ha skap eller hyller. I skapene kan man ha stabelbare esker for å utnytte både høyden og dybden. Vurder også høyere skap.
4. Sats på multifunksjonelle møbler Jo mindre plass vi har, desto mer må vi tenke multifunksjonelt. Et møbel skal helst kunne brukes til to forskjellige ting. Knaggrekken Annie – med hylle og speil med kroker – tre funksjoner på en gang! Se all oppbevaring
5. Bruk sidebord som romavdeler Sidebord kan med fordel brukes som romavdeler samtidig som de benyttes til oppbevaring. Har du en synlig sofarygg, blir det enda finere om du setter et sidebord inntil. Da får du ekstra oppbevaringsplass på kjøpet!
6. Ikke glem oppbevaring til småtingene Alle småtingene vi har hjemme som har en tendens til å skape rot – de trenger selvsagt også sin faste plass. For at det ikke skal bli kaos i skuffene må du dele dem inn i mindre rom
7. Oppbevar vakre ting synlig og mindre fine ting skjult Ha både hyller og skap hjemme siden du både har ting som er vakre å vise fram, og mindre vakre, men funksjonelle, som du trenger. De vakre tingene settes synlig på hyller eller oppå skap, og de mindre fine skjules i skapet.
8. Bruk dører og vegger til oppbevaring Hvis du henger opp ting istedenfor å sette dem på gulvet, får du et mer luftig inntrykk. Dessuten sparer man gulvplass. Funkis veggoppbevaring kan for eksempel brukes som avisstativ.
9. Kompletter med ekstra kroker Et par ekstra kroker eller en knaggrekke i gangen gir gjestene muligheten til å henge opp jakkene sine. Eller heng opp hva du vil. Det er alltid kjekt å ha.
10. Kurver er ikke bare fine, de gir også gode oppbevaringsmuligheter Sist, men ikke minst – kurver. Og de skal naturligvis være vakre. De kan du bruke til alt fra barnas leker til skittentøy, alternativt klær som skal strykes eller pledd til å ha over deg når du seriefråtser. Kurven Ngor er min favoritt i denne kategorien.