inspirasjon guides grill guide

Dagene blir lengre, temperaturen blir mer behagelig, og naturen begynner å blomstre. Dette kan bare bety en ting, snart er grillsesongen her!
Vi har noen konkrete tips for å sikre at dere får de beste forutsetningene for en vellykket grillsesong.

 inspirasjon guides grill guide

1. Tålmodighet

Tålmodighet er grillkokkens beste venn. Tenn briketter, ved eller kull, og vent deretter til det blir grått med tydelig glød. Ingen åpne flammer. Tenn gjerne med grilltenner, det fører til jevnere glød og du slipper masse tennvæske. Husk at grillristen skal på umiddelbart. Jo varmere rist, desto bedre grilling.

2. Råvarer

Sørg for at alle råvarer er romtempererte. Ta de gjerne ut av kjøleskapet når du tenner grillen. Har du noen gang opplevd at kjøtt eller fisk har festet seg i risten, er det stor sannsynlighet for at råvaren har vært for kald.

3. Glaze

Bruker du noen slags form for glaze, husk at de ofte inneholder veldig mye sukker, noe som gjør at det lett brenner seg. Smakssett gjerne råvaren med basiskrydder. Grill deretter til nesten ferdig, og pensle bare på glaze på overflaten helt mot slutten.

4. Termometer

Det er ikke dumt å jobbe med termometer. Ingen ønsker tørt kjøtt, og med et termometer får du en sikker tilberedning og vet nøyaktig når råvaren er klar.